Persones amb discapacitat: Drets socials i cultura
de les Capacitats

Objectius

Mirada crítica

Conéixer l’evolució històrica i conceptual dels diferents paradigmes i els seus models per comprendre, capacitar, i conscienciar sobre els drets humans i les persones amb discapacitat.

Mirada ètica

Potenciar i divulgar el paradigma de l’autonomia personal a partir de la Convenció Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat.

Mirada pràctica

Fer visible la situació actual de les persones amb discapacitat, i en particular les dones i nenes amb discapacitat a través del doble prisma del gènere i la discapacitat.

Modalitat

a distància

Durada

1 any

30

Crèdits

750

hores

La Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona, ​​a través de la URF de Treball Social, en col·laboració amb la Universitat Carlos III de Madrid i amb la Universitat de Salamanca impulsa la primera edició del postgrau “Persones amb discapacitat: Drets socials i cultura de les Capacitats “, l’objectiu general estableix aprofundir, enfortir i aguditzar la visió crítica, la visió ètica i la visió pràctica en l’àmbit de la discapacitat.

La formació acadèmica tindrà una durada d’un any acadèmic (2019/2020) i estableix una modalitat innovadora que permet combinar les tres modalitats de formació paral·lelament, presencial, en streaming simultàniament i online en format d’arxiu audiovisual. Aquesta metodologia permet compatibilitzar els estudis amb les activitats professionals i personals sempre que es mantingui un temps de dedicació constant, ja que la planificació del curs s’adapta a les necessitats de cada participant.

La formació està dirigida principalment a llicenciats / des i graduats / es en el camp de les Ciències Socials: Treball Social, Educació Social, Psicologia, Sociologia, Pedagogia, i altres disciplines que tinguin vinculació amb l’àmbit de la discapacitat.

Així mateix aquest curs ofereix la possibilitat que admetin estudiants que no posseeixin titulació universitària, en aquest cas accediran a un títol d’extensió universitària. Els requisits i condicions establerts per a aquests estudiants han de ser consultats en les bases

Mòduls del Diploma d’Especialització / Diploma de Postgrau

Drets de les persones
amb discapacitat

1

Polítiques socials sectorials per a les persones amb discapacitat

4

Bioètica i drets de les persones
amb discapacitat

2

Dones i nenes
amb discapacitat

5

Conceptes fonamentals i medició d’evidències d’inclusió

3

Innovació social
i tecnològica

6

La formació està dirigida principalment a llicenciats / des i graduats / es en el camp de les Ciències Socials:

 

Altres disciplines que tinguin vinculació amb l’àmbit de la discapacitat.

 

Així mateix aquest curs ofereix la possibilitat que admetin estudiants que no posseeixin titulació universitària, en aquest cas accediran a un títol d’extensió universitària. Els requisits i condicions establerts per a aquests estudiants han de ser consultats en les bases.

La Universitat de Barcelona en col·laboració amb l’Obra Social La Caixa, Fundació AGBAR, Fundació ONCE i COCEMFE ha constituït un fons econòmic per a concedir beques de fins al 90% de l’import de la matrícula. Podran sol·licitar beques tots els / les estudiants que tinguin una discapacitat legalment reconeguda igual o superior al 33% sempre que aportin la documentació indicada.

Amb la col·laboració i suport de:

Contacte

i

Tràmits dels estudis dels Màsters i postgraus propis

j

Direcció i coordinació

M. Virginia Matulic Domandzic
mmatulic@ub.edu

Irene de Vicente Zueras
ide_vicente@ub.edu

M. Pilar Diaz Lopez
mpdiazlopez@hotmail.com

Mª dels Àngels Renom i Sotorra
mrenom@ub.edu

Oficina d'informació i atenció a l'estudiant

Secretaria de Estudiants i Docència 3ª planta, Edifici Migdia I

Campus Mundet
Passeig de la Vall d’Hebron,
171 08035, Barcelona